top of page

EGYÉB TERMÉKEK

 

Egy vállalat IT infrastruktúráját a Red Hat termékportfóliója nagymértében lefedi ugyan, de akad néhány olyan terület, ahol a Red Hat tudatosan olyan, a maguk területén meghatározó vállalatokkal működik együtt, akik az adott technológiák vezető gyártói és meghatározott szereplői a piacnak. Ilyen technológiák többek között az adatbázisok és a rendszerfelügyelet témaköre, ahol az EnterpriseDB (adatbázistechnológiák) és a Nagios a Red Hat természetes "szövetségese" és ezen szoftvertermékek esetén a Red Hat a maximális integrációs támogatást biztosítja a teljes megoldások tökéletes együttműködéséhez. Mind az EnterpriseDB, mind a Nagios - hasonlóképpen a Red Hat-hez - olyan gyártó, akik nyílt forráskódú szoftverekre építve, ezen nyílt forráskódú projekteket messzemenően támogatva hozzák létre nagyvállalati kategóriás termékeiket, természetesen biztosítva ezen vállalati innovációk visszajuttatását a nyílt forráskódú projektek számára.

EnterpriseDB adatbáziskezelő megoldások

 

Az EnterpriseDB az egyik legnagyobb múltra visszetekintő nyílt forráskódú adatbázis-megoldás szállító. Az EDB kezdetekől fogva a PosgteSQL technológiára építi szoftvermegoldásait, mára a vállalati kategóriájú (enterprise) PostgeSQL megoldások elsőszámú gyártójává és szállítójává vált, valós alternatívát jelent a hagyományos tulajdonosi megoldások, mint az Oracle, vagy a Microsoft SQL szerver mellett. Az EDB szoftverfejlesztői a nyílt forráskódú technológiára építve egy megfizethető, vállalati szintű adatbázis-platformot hoztak létre, ami lehetővé teszi a vállalatok számára a meglévő DBMS környezeteik átalakítását, támogatva mind a hagyományos relációs, mind a nem relációs adatmodelleket. Az EnterpriseDB adatbázis-kezelő funkciói, a kínált eszközkészlet, a telepítési lehetőségek és a termékek és technológiák mögött rendelkezésre álló szakértelem lehetővé teszi, hogy az ügyfelek növelhessék működési hatékonyságukat, gyorsíthassák az alkalmazások és szolgáltatások létrehozását úgy, hogy eközben a költségeiket is alacsonyan és kiszámíthatóan tarthassák    

Az EnterpriseDB szoftverek előfizetéses modellben érhetők el, alapvetően két előfizetéses változat létezik, az egyik az EDB Standard Plan, a másik az EDB Enterprise Plan. A két előfizetési változat az elsődleges különbség, hogy az EDB Enterprise Plan tartalmazza a gyártó EDB Postgres Advanced Server termékét, míg a Standard Plan esetén az adatbáziskezelő megoldás az EDB által karbantartott és támogatott PostgreSQL szerver (ez természetesen része az Enterprise Plannek is).

EDB Postgres Advanced Server

Az EDB Postgres Advanced Server a nyílt forráskódú PostgreSQL-re, a világ legfejlettebb nyílt forráskódú adatbázis-kezelő rendszerére épül és olyan kiegészítő képességeket kínál, mint a vállalati szintű biztonsági funkciók, az igen magas és kiszámítható teljesítmény, az Oracle adatbázis kompatibilitás, valamint a DBA-k és a fejlesztők igényei alapján kialakított és hangolt hozzáadott szolgáltatások és eszközök.
 

A PostgreSQL egy úgynevezett multi-modell adatbázis-kezelő rendszer, ami egyesíti a hagyományos relációs és az újtípusú dokumentum és egyéb nem relációs (NoSQL) képességeket.
 

Az EDB-hez kialakított és kínált modern szolgáltatáskészlet lehetővé teszi, hogy a vállalatok a meglévő alkalmazásaik nagy részét problémamentesen használhassák EDB Postgres alapokon és kihasználva az EDB Postgres kínálta szolgáltatásokat és eszközkészletet az új alkalmazásaik kifejlesztéséhez (legyen szó akár mobil, webes vagy IoT fókuszú alkalmazásokról) egy olyan háttérrel rendelkezzenek, ami teljesíti a digitális kor jelentette elvárásokat (pl. teljesítmény, sebesség, biztonság, felügyelet).

 

Az EDB Postgres Advanced Server komponensei, eszközei

 • EDB Postgres Oracle kompatibilitás - Az Advanced Server Oracle kompatibilitása lehetővé teszi, hogy a vállalatok akár teljes alkalmazás- vagy adatbázis-környezeteket migráljanak Postges alapokra úgy, hogy az Oracle esetében megszokott funkciók és lehetőségek továbbra is problémamentesen használhatók maradnak.

 • Postgres Enterprise Manager - A Postgres Enterprise Manager (PEM) célja a különféle komplex, nagy kiterjedésű Postgres infrastruktúrák (helyi, virtualizált vagy felhőben telepített) egyszerű, központi menedzsmentjének támogatása. A megfigyelő ügynökök tárolt és összesített adatokat jelentenek, majd a kulcsfontosságú mutatók egy pillanat alatt megjelennek az irányítópulton.

 • EDB Postgres mentés és visszaállítás (BART) - Az EDB Postgres mentés és visszaállítási eszköze a BART (Backup and Recovery Tool). A BART leegyszerűsíti a Postgres alapú adatbázis-környezetek mentését és visszaállítását. használatával egyszerűvé és problémamentessé válik a kritikus üzleti adatok védelme.

 • EDB Postgres Failover Manager - Az EDB Postgres Failover manager célja, hogy biztosítsa hibatűrő EDB Postgres környezeteket, adatbázis klaszterek létrehozását és működését.

Nagios rendszerfelügyelet

 

A Nagios napjaink egyik legelterjedtebb és legszélesebb körben alkalmazott nyílt forráskódú rendszerfelügyeleti megoldása. A Nagios – hasonlóképpen számos nyílt forráskódú projekthez – több változatban is elérhető a felhasználók, köztük vállalatok számára, ezek között megtalálható a teljesen közösségi alapokra épülő Nagios Core és a Nagios, mind gyártó által kiegészített és támogatott enterprise Nagios termékcsalád, ez utóbbi elemei előfizetéses alapon elérhető változatokat jelent.

 

A Nagios termékcsalád a vállalatok rendszermenedzsmenttel kapcsolatos igényeinek, elvárásainak igen széles skáláját képes lefedni, kezdve az alap felügyeleti képességeket jelentő igények kiszolgálásától a legkifonumultabb igényekre és követelményekre is választ adó, speciális területeket (pl. naplómenedzsment) érintő funkciókig.

 

A Nagios nagyvállalati igényekre optimalizált eszközkészlete a Nagios XI illetve a Nagios Log Server szoftverkomponenseket jelenti, ezen szoftverek egymás funkcionalitását kiegészítve a nagyvállalati felhasználók számára teljeskörű rendszerfelügyeleti megoldást biztosítanak.

A Nagios XI legfontosabb képességei és tulajdonságai a következők:

 • Nagyteljesítményű, hatékony és skálázható monitoring motor

 • Tesreszabható webalapú felhasználói felület (műszerfal), ami biztosítja a rendszer által kezelt objektumok, mint hosztok, szolgáltatások és hálózati komponensek áttekintő és részletes vizsgálatát

 • Előzetes figyelmeztetési képesség, ami biztosítja, hogy az adminisztrátorok még a hibák, incidensek bekövetkezése előtt értesüljenes azok előjeleiről

 • Kapacitástervezési képességek, amelyek a rendszerek működési paramétereinek, azok trendjeinek vizsgálatával és elemzésével támogatják a jövőbeni kapacitásproblémák felfedezését

 • Monitoring beállítások varázslók támogatásával

 • Felhasználókezelés, szerepkörök kezelése

A Nagios Log Server a Nagios XI felügyeleti szoftverre épülő külön megvásárolható szoftverkomponens, egy professzionális logmenedzsment és logelemzési megoldás. A Nagios Log Server a rendszerekben keletkező különböző naplóállományok gyors és egyszerű kereshetőségét, elemzését teszi lehetővé, mindezt egy központi helyről végrehajtva. Biztosítja a felhasználók, rendszeradminisztrátorok számára a logokban történő „lefúrást” és ezáltal az esetlegesen jelentkező problémák gyorsabb felismerését, azonosítását és megoldását a teljes infrastruktúra tekintetében.

A Nagios Lig Server legfontosabb képességei a következők:

 • A naplóállományokkal kapcsolatos tevékenységes jelentős leegyszerűsítése, szűrők, riasztások meghatározása naplóállományokra, naplóadatok alapján. A naplóállományok egységes, központi kezelése, azok központi konfigurálása akár varázslók segítségével.

 • A szervezet, az infrastruktúra fejlődésének (növekedésének) lekövetésére alkalmas rugalmas, skálázódó naplózási környezet biztosítása.

 • Naplóadatok feldolgozása, elemzése valós időben. Integrálhatóság, interfészek (API) biztosítása külső rendszerek irányába.

 • Fejlett felhasználó- és jogosultságkezelési képességek.

 • Személyre szabható, egyediesíthető műszerfal kialakításának támogatása, ezen műszerfal webes megosztásának biztosítása.

Amennyiben további információt szeretne megtudni, illetve az EnterpriseDB és Nagios szoftvertermékek áráról kíván információk kapni kérjük keressen meg bennünket a lenti elérhetőségeken!

NYÍLT TECHNOLÓGIÁK

DINAMIKUS VÁLLALATOKNAK

Andes-Digital-Advanced-Business-Partner-Red-Hat-Logo-1024x654.png
bottom of page